HTML

Rotaract Club Szeged

Postai cím:
6726, Szeged Szent-Györgyi Albert u. 16-24.

Szervezetünk adószáma:
18452378-1-06

Elektronikus cím:
rtc.szeged@gmail.com

Klubgyűlések:
Minden hétfőn 19:00-tól a Port Royal étteremben.

Galéria:
picasaweb.google.com/rtc.szeged

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Friss topikok

  • Gerghu: Ha kifelejtettem valakinek valami korábbi tisztségét kérem szóljon! Akár itt is (2008.03.04. 11:39) Az elnök emberei 2008/2009

Linkblog

2008.02.26. 09:56 Gerghu

Útjára indult a RAC Szeged blogja!

Manapság mindenki blogot indít, így a Rotaract Club Szeged is internetes napló írására adta a fejét.
Ezzel az a célunk, hogy közelebb hozzuk Hozzád a klub életét, és pontos képet fessünk arról, hogy mivel is foglalkozunk, és hogy mikor, hol, milyen projekt keretein belül találkozhatsz velünk legközelebb.


Első írásunk bemutajta a klubot, egy Gyakran Ismételt Kérdések formájában:

Mi a Rotaract?

A Rotaract sokminden. Egy klub. Egy ötlet. Néhányak szerint egy szenvedély. A Rotaract sem vallási, sem politikai szervezet. Ennek ellenére a Rotaract-nak világos céljai vannak: Segíteni, Tanulni, Bulizni. Ezeket a Rotary kluboktól vették át. A név is innen származik, ami a "Rotary" és a fiatalos "Action" szóból tevődik össze: a Rotaract a Rotary ifjúsági szervezete.

És mi a Rotary?

1905-ben alapították és így a világ legidősebb jószolgálati klubhálózata. Tagjai olyan férfiak és nők, akik átlagon felülien elhivatottak munkájuk és közösségi tevékenységük területén. A "Service above Self" mottó alatt barátságot, toleranciát, népek közötti megértést, szociális szerepvállalást kell érteni, melyek nemcsak a klubra, de annak tagjaira is vonatkoznak.

Ki tag a Rotaract-ban?

Fiatal felnőttek, 18 és 30 év közöttiek. Diákok, hallgatók, gyakornokok, dolgozók. Csak férfiak? Ez csak pletyka. Ez az arány 50:50%.

Hol van Rotaract?

Tehát világszerte, konkrétan 6.700 klub közel 155.000 tagot számlál. Magyarországon 12 klubnak 200 tagja van. Tagként a világ összes másik klubjában vendégjogot élvez. Sok klub szoros partnerkapcsolatot tart fenn másokkal.

Mit élsz át a Rotaract-ban?

A klubélet megkerülhetetlen és fő elemét a heti rendszerességgel tartott találkozók képezik. Ezek alatt előadásokat, kulturális programokat, bulikat és szociális akciókat tartunk, szervezünk.

Hogyan leszek tag?

A klub mindenki számára nyitott! A kezdet a kötöttségek nélküli ismerkedés. Mert az átlagosan 15-25 klubtagnak egy Rotaract klub nem egy anonim csoport, hanem sokkal inkább egy baráti kör. Ha jó az összhang, a pályázót felvételre előterjesztik és a tagság szavazással hozzájárul ahhoz. Nem valami vészes dolog.

Mit várnak el tőlem?

Magas tagdíjat biztosan nem. Évente csak 6000 Ft-ot kell ilyen címen fizetni. Az aktivitás az igazán fontos: valamilyen szinten rendszeresen eljárni, egy időszakban egy tisztséget, vagy egy szervezői feladatot vállalni, a jószolgálati rendezvényeket pedig nem megdicsérni, hanem részt venni bennük.

Hogyan profitálok én ebből személyesen?

Ez rajtad múlik!  Aki kizárólag a kapcsolatokra és a későbbi Rotary tagságra utazik, az rossz helyen jár. Bármennyire is fennköltnek hangzik: a Rotaract-ban az ember az életre tanulhat. Szervezni, megbeszélni, tolerálni. Leginkább sok emberrel találkozol, akik rendszerint gyorsan megértik egymást. Sok itt szövődő barátság a 30 éves felső korhatáron túl egy életen át tartanak.

Hogyan tovább?

 Rotaract-on részt kell venni. El kell menni a szegedi Rotaract klub legközelebbi ülésére, minden(ki)t nézz meg, kérdezz. A mihamarabbi viszont látásra!

Ha mindezek után bármi kérdésed lenne, vagy meglátogatnád egy ülésünket, ne habozz felkeresne bármelyik elérhetőségünket!

Szólj hozzá!

Címkék: bemutatkozás


A bejegyzés trackback címe:

https://racszeged.blog.hu/api/trackback/id/tr30354849

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása